Ett roligt inredningsuppdrag hos mäklare

Ett av de roligaste uppdragen vi fått ta del av är att få förtroendet att göra iordning detta showroom hos Storsjömäklarna.
De har ett rum på övervåningen som skulle göras i ordning lite extra inför försäljning av exklusiva bostadsrätter vid Storsjö strand som är ute för försäljning. 

Given färgskala

Soffan, soffbordet och matstolarna skulle vara kvar och tillsammans med färgskalorna i hela projektet så blev färgskalan inför uppdraget ganska givet.
Den grå och vita fägen tillsammans med den blå broschyr färgen fick vara grunden. En blåfärg ( S 4040 B90R ) som gick i den skalan plockades fram för att målas på väggen där pannåerna skulle monteras. Kent spacklade över alla väggar som hade väv och målade dessa i en varmvit färg S 0502Y så de fick ett nytt fräscht och modernt intryck.

Draperier för att täcka hela den långa 6 meterväggen bakom soffan hittade vi hos Pontus Eriksson där vi fick bästa tänkbara hjälp och service.
Detta tyg syddes då upp i 9 längder för att täcka upp hela väggen och resultatet blev att rummet blev mycket mjukare, varmare med lite känsla av lyx. Mäklarna hade även en hörna full med pärmar och grejer som skulle vara kvar och där satte vi också upp ett draperi i samma färg som väggen för att det inte skulle märkas allt för mycket utan mer smälta in.

Pannå väggen monterades upp med all tänkbar precision med laserinstrument för att få det så rakt som möjligt.
Detta var första gången vi gjorde något liknande, men roligt och lärorikt måste jag säga.
Pannåerna sattes med en distans från väggen vilket gav ett bättre intryck än om man skulle satt dem direkt på väggen.
Vi hade fått alla instruktioner för detta projekt från Emma Birgersson som jobbar med detta uppdrag genom Genova som är byggherrar.
Så vi bollade ideér fram och tillbaka hela tiden tills vi tillslut landade med detta resultat.

Byte av matbord till ett lite rundare och nättare och palmen fick en större kruka som också lyfte upp den lite från golvet.
Vackra blommor på borden och i fönstren kommer från Linnéans Blomsterhandel som alltid levererar snygga uppsättningar och arrangemang så fort man behöver.
Krukorna kommer också därifrån och där hittade vi också en perfekt blå färg för att få igen det på fler ställen i rummet.

Vi anlitade en elektriker också som vi brukar använda oss av för att montera upp spotlights på pannå väggen för att lyfta den lite mer.
Det satt även spottar infällda i taket som vi kunde rikta lite mer på draperierna vilket också gav dem det där lilla extra.

  

  

Vi valde också att få in lite mer träkänsla i rummet genom att sätt upp några backar på golvet för att sätta både broschyrer och ljuslyktor på. Det var för att mjuka upp hela känslan lite då det blå, grå vita kan kännas lite kallt annars.
Hittade även en träask och en älg i trä/metall för fönsterdekor hos UN interiör. En del andra trä dekorationer hittade vi hos Artwood bland annat ett bestickställ i den mörka träkänslan för att ha som pennställ i stället som man ser lite av på soffbordet.

Ja, kul var det i alla fall och undan gick det också då vi bara hade 14 dagar på oss… :)

 

Kontakta oss

Vi har mottagit ditt meddelande!

Stäng